Velkommen til Nærøy Kommune!
Velkommen til Nærøy kommune!
postmottak@naroy.kommune.no - Tlf.: 74 38 26 00

VISER NYHET
Folkehelsealliansen er stiftet!
Publisert: 09.10.2015 av Anne-Lene Fadnes Gregersen

Folkehelsealliansen Nord-Trøndelag ble stiftet 1. oktober 2015. Stiftelsesmøte ble arrangert ved HUNT forskningssenter NTNU i Levanger. Alliansen er et helt nytt tverrfaglig forum for regionale ikke-kommersielle aktører i fylket som ønsker å samarbeide om bedre folkehelse. Her er Nærøy kommune med i arbeidet via kommuneregionen Ytre Namdal. Dette er en viktig satsning i kommunens folkehelsearbeid!

Folkehelsealliansen skal stimulere til helsefremmende levevaner og helsefremmende bo og arbeidsmiljø, lære, leke og fritidsmiljø. Alliansepartnerne vil arbeide gjennom egne nettverk og mot egne målgrupper for å nå felles mål. Med en bred samlet kompetanse og kapasitet ønsker alliansen å bli en premissleverandør for utforming av politikk, kunnskapsutvikling, programmer og tiltak som vil være med på å fremme helsen til alle i Nord-Trøndelag.

Folkehelsealliansen skal være en felles møteplass og arena for erfaringsutveksling og drøfting av visjoner, strategier og samarbeidstiltak i folkehelsearbeidet. Alliansen møtes to ganger årlig. Alliansen velger sin leder på åremål, mens Nord-Trøndelag fylkeskommune ivaretar sekretariatsfunksjonen.
Alliansen valgte følgende leder og arbeidsutvalg:
Steinar Krokstad, professor i sosialmedisin, HUNT, NTNU, leder
Susanne Bratli, styreleder Nord-Trøndelag Idrettskrets, nestleder
Kristine Svendsen, distrikssekretær, LO i Nord-Trøndelag, medlem i arbeidsutvalget
Hanne Guddingstua, daglig leder, Røde Kors i Nord-Trøndelag, medlem i arbeidsutvalget
Kyrre Kvistad, folkehelsekoordinator, Nord-Trøndelag fylkeskommune, sekretær

Medlemmer:
De 29 medlemmene i alliansen er: Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag fylkeskommune, HUNT forskningssenter NTNU, KS i Nord-Trøndelag med deltakere fra Ytre Namdal, Indre Namdal, Midtre Namdal, Inntrøndelag, Innherred Samkommune og Værnesregionen, Helse Nord-Trøndelag HF, Høgskolen i Nord-Trøndelag - HiNT, NAV Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag Idrettskrets, LO i Nord-Trøndelag, Røde kors i NT, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske Kvinners Sanitetsforening, Trygg trafikk, Norsk Sykepleierforbund NSF, Norsk Fysioterapiforbund - Region Midt, Eldrerådet i Nord-Trøndelag, Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nord-Trøndelag, Innvandrerrådet i Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag bedriftsidrettskrets, Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Nord-Trøndelag musikkråd, Nord-Trøndelag Barne- og Ungdomsråd (NTBUR), Kompetansesenter rus Midt-Norge (KoRus).

Faglig tema:
Tema for første møte var hverdagsaktivitet og aktiv transport. Begrunnelsen var at en hovedutfordring for folkehelsa i Nord-Trøndelag og Norge i dag er den økende andelen som utvikler fedme og diabetes i befolkningen, og at fysisk hverdagsaktivitet systematisk reduseres.

NYTTIG:
Hurtigvalg:
NYHETSARKIV:
Nærøy kommune bygger nytt i Tverrvegen. (20.6.2018)
Endringer ifb. med kommunestyremøtet 21.06.18 (19.6.2018)
Rema 1000 åpner sin første butikk i Nærøy kommune! (14.6.2018)
Vintervedlikehold kommunale veger i Nærøy (14.6.2018)
Bålforbud opphevet (7.6.2018)
Regnskap og årsmelding 2017 (30.5.2018)
Lund: grensejustering vedtatt (29.5.2018)
Grytbogen - mange muligheter (29.5.2018)
Velkommen til pasient og brukermøte (29.5.2018)