Velkommen til Nærøy Kommune!
Velkommen til Nærøy kommune!
postmottak@naroy.kommune.no - Tlf.: 74 38 26 00
MENY:
KONTAKT OSS:
Telefon:
Servicetorget: 74 38 26 00
E-post:
postmottak@naroy.kommune.no
Postadresse:
Nærøy kommune
7970 Kolvereid
Besøksadresse:
Idrettsveien 1
7970 Kolvereid

Åpningstid: 08.00 - 15.30
Bankkontonr.:
Organisasjonsnr.:
EKSTERNE LINKER:
NYHETER
ARKIV
VISER NYHET
Sløyd og Samspill. Suverent! :-)
Publisert: 09.03.2018 av Kjell-Jørgen Sellæg

Kulturskolen i Nærøy kommune har mål om å bevare den gode kvaliteten vi har på eksisterende tilbud, parallelt med en videreutvikling og fornying av fagtilbud innenfor de rammer vi rår over. Fra kommende høst er det to områder vi ønsker å fronte litt ekstra: «Sløyd - forming og design» og «Band/samspill».

Nærøy Kulturskole gleder seg over å tilby noen nye fag fra høsten. På bildet: Martin Overgaard, lærer i "Sløyd - forming og design", Kjell Jørgen Sellæg, rektor, Kari Hestad, enhetsleder kultur og fritid, og Øyvind Nordstrand, lærer i band/samspill. (foto Morten W/Ytringen)

SLØYD - FORMING OG DESIGN:
Martin Overgaard
Et fag vi er stolt av å kunne tilby fra høsten er noe helt nytt i Nærøysammenheng. Sløyd er et lærerikt og historisk fag, som lærer elevene å bruke verktøy og håndverk på en riktig og fornuftig måte. I et samfunnsperspektiv er det viktigere enn noen gang at elevene lærer å bruke hendene på «andre ting enn dataspill» for å sette det på spissen.

Lærer for faget blir Martin Overgaard, som fra før jobber som lærer ved Nærøy Ungdomsskole. Og Martin gleder seg:

«Jeg har jobbet med sløyd som lærer i 7 år og det er helt klart ynglingsfaget mitt. Jeg har undervist i emner som smiing, knivbygging og tradisjonell sløyd. Det er veldig artig å se elever som blir kjempefornøyd med et produkt de selv har laget. Sløyd er et fag som har mange aspekter. Det handler om å bygge å reparere ting selv i en moderne «bruk- og kast» -kultur, om å ta vare på verktøy, om å lære å bruke verktøy korrekt, om kroppsholdning i arbeidet og om gleden ved å lage et produkt for egen hånd. Men viktigst av alt - dette skal være lystbetont!»

BAND/SAMSPILL:
Øyvind Nordstrand
Vi har lenge gitt barn og unge mulighet for å søke seg inn på et samspillstilbud for å få opplæring og veiledning i bandspilling. Av ulike årsaker er likevel dette ikke noe vi har fått i gang hvert år. Nå ønsker vi å fronte faget litt ekstra, og slå et slag for å spille musikk sammen - med den gleden og mestringsopplevelsen dette kan gi barn og unge. Faglærer blir Øyvind Nordstrand, som jobber ved kulturavdelingen, og har lang erfaring fra både korpsledelse, kordireksjon og bandledelse. For tiden er han blant annet musikalsk leder i Kolvereid Storband. Og Øyvind gleder seg også:

«Dette er noe jeg gleder meg veldig til å få jobbe mer med. Jeg har selv fått rike muligheter til samspill med jevnaldrende i hele oppveksten. Det har gitt meg veldig mye, og langt på veg formet den jeg er. Nå ser jeg frem til å få bidra til at de oppvoksende generasjonene i Nærøy får spilt mer sammen. Vi oppfordrer nå alle som har litt forkunnskaper på et instrument og som har lyst til å være med på organisert samspill om å søke dette. Vi kan gjøre mye gøy sammen både med tradisjonelle bandinstrument og med vokal, men ikke minst med blåsere. Så jeg håper på stor søknad!»

Det søkes på disse fagene på samme skjema som man bruker til kulturskolens andre tilbud, og skjema finnes HER

Dette blir gøy! Løp og søk - FRIST 1. april.
Kontakt:
Kjell-Jørgen Sellæg - tlf.: 74 38 27 38 - Mob: 91 76 46 03 -
NYTTIG:
Hurtigvalg:
NYHETSARKIV:
Åpningstider Nærøy folkebibliotek sommeren 2018 (11.7.2018)
SOMMERHILSEN FRA HUNT4 (4.7.2018)
Lurer du på hva som skjer i arbeidet med å etablere Nærøysund kommune? (29.6.2018)
Offentlig ettersyn - søknad om akvakultur av flere arter - 12668 Astridholmen - Vals vgs AS (29.6.2018)
Varsel om planoppstart og offentlig ettersyn - planprogram for Kystsoneplan for Namdalen (29.6.2018)
Barnevernvakt (25.6.2018)
Nærøy kommune bygger nytt i Tverrvegen. (20.6.2018)